Mediáció

A mediáció, más néven közvetítés, egy facilitált kommunikációs folyamat, melynek célja egy megállapodás elérése. A mediáció során egy pártatlan, semleges fél – a mediátor – segíti a konfliktusban érintett feleket a konfliktushelyzet rendezésében.

A mediátor elsődleges szerepe és feladata segíteni a feleket egy kölcsönösen elfogadható megállapodás elérésében. A mediátor nem dönt a felek helyet, nem ad tanácsot, nem is sugall megoldásokat. Annak érdekében, hogy a felek a saját megoldásukat kidolgozzák és nyertes-nyertes helyzetet alakítsanak ki, különböző szerepekben vesz részt a mediációs üléseken.

A mediátor határozza meg a mediáció menetét és a “játékszabályokat”. A teljes folyamat során biztosítja, hogy felek ezeket a szabályokat be is tartsák. A mediátor segíti a tárgyalás folyamatát, egyenlő kommunikációs teret biztosít a feleknek. Támogatja a résztvevőket az együttműködésben és a probléma konstruktív megoldásában. Ha szükséges a mediátor átfogalmazza és átkeretezi az elhangzottakat a jobb megértés érdekében.

55BEJELENTKEZÉS:
A bejelentkezés módjáról a itt olvashat.

DÍJAZÁS:

Előkészítő beszélgetés (egy mediátorral):
8.000,- Ft/óra

Előkészítő beszélgetés (két mediátorral):
12.000,- Ft/óra                               
                                          

Mediációs ülés (egy mediátorral):
5.000,- Ft/óra/fő

Mediációs ülés (két mediátorral):
10.000-, Ft/óra/fő

A mediációs eljárás díját a felek egymás között egyenlő arányban viselik, természetesen ettől eltérően is megállapodhatnak a megosztás szabályában.

SZAKMAI VEZETŐ:
Dr. Pilinszki Attila

t

MIBEN TUDUNK SEGÍTSÉGET NYÚJTANI?

  • válási mediáció: a mediáció a válás során a megoldáskeresés egy lehetséges útja, melyben a felek teljes titoktartás mellett rendezhetik az anyagi ügyeiket, megegyeznek a gyermekelhelyezés kérdésében és a jövőbeni kapcsolattartásban is.
  • gyermekvédelmi (kapcsolattartási) mediáció: segítséget nyújtunk a szülőknek, hogy meg tudjanak egyezni a kapcsolattartás (hol, mikor, mennyi, nyári-őszi-téli-tavaszi szünet, stb) és a szülői felügyelet egyéb kérdéseiben.
  • szülő-kamasz mediáció: a mediáció segít a szülők és tinédzser gyermekük között felmerülő konfliktusok rendezésében. Egy olyan támogató, pártatlan és kreatív helyzetet teremt, ahol a szülők és gyermekük találkozni és beszélgetni tudnak egymással és közösen dolgoznak ki megoldást az aktuális problémára. A sikeres konfliktuskezelés egyfajta modellként is szolgál a későbbiekben felmerülő konfliktusok kezelésére.
  • egyéb családi viták, ahol a felek nem tudnak egymással megegyezni
r

szolgáltatások

  • mediáció

Munkatársak

Szakmai vezető:

Dr. Pilinszki Attila

Dr. Pilinszki Attila, szociális munkás, mediátor (közvetítői igazolvány száma: 001383/1)
Vidáné Ugrin Erzsébet, szupervízor, kiképző mediátor

Hegedűs Réka, szociálpolitikus, mediátor, képzésben lévő családterapeuta